Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ;

ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ.
ΚΑΘΩΣ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙ ,ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΕΝΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΙΚΡΟ ΜΥΓΑΚΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΟΥ.
ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.


ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΝΟΙΩΣΑ ΕΝΑΝ ΚΡΥΟ ΙΔΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΠΕΡΝΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ " ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ; " ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΝΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΜΥΝΘΗΚΑ.
ΕΙΠΑ " ΕΛΑ ΜΩΡΕ, ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ ΜΥΓΑΚΙ ΗΤΑΝ ". ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ "Ε ΚΑΙ ; " ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.
ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΠΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ .ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ.
ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ Ή ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ  ΑΦΗΓΗΣΗ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΡΓΟ ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ, ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΑΝΟ, ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΦΓΑΝΟ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ,Ή ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΩΟ ;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.



ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΟΘΙ ,ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΟΛΑ  ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ,ΥΣΤΕΡΑ Ο ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΕΣΦΑΞΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΥΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΈΞΗΣ. Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ, ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΥΓΑΚΙ.

THE HOLLIES - He Ain't Heavy, He's My Brother

Tomasz Stanko Quartet - "Suspended Variation II" (2004)

Ludovico Einaudi - Primavera

Ludovico Einaudi Le Onde The Waves

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ!
ΚΑΙ ΤΙ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΤΣΙ !
ΘΕΛΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ. ( ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ).
ΟΦΕΙΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ.



ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΙΔΗΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ,ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΙΝΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΩ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ) ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΩΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ.
(ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,  ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ  ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ.)
ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.ΑΠΟ ΕΝΑ  ΑΠΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ , ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ Ή ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.


ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ , ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑΣ ,ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΑΝ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΙ ΔΑΚΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΦΗΝΑΝ ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΓΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΣΑ ΕΜΑΘΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ), ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΔΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ - ΜΕΓΑΛΗ - ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ,ΟΤΑΝ ΙΣΩΣ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑ, ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ.
ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ .ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΔΕ ΠΡΑΓΜΑ ,ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ  ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ( ΟΠΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΛΠ...).
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΩ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ( ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ).
ΝΟΙΩΘΩ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ. ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑ ΡΟΛΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΟΙΩΘΩ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ..."ΔΑΣΚΑΛΟ ".
ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.




ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ " ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ".

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ .


ΘΑ ΠΕΙΤΕ , ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

ΟΧΙ ,ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ .ΔΕ ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ,ΟΠΩΣ ΠΙΘΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ;

E, ΜΠΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑ.

ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ,ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝΙΖΟΤΑΝ Η ΣΕΛΙΔΑ 160 Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ.

ΔΟΚΙΜΑΣΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ. ‘Η ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΟΜΙΤΑΤΟΝ.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΓΡΑΦΕ.

ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

 


 
Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ                 Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α Σ




Α1.



1.γ

2.α

5.ε

7.β

8.δ



Α.2



α. Εθνικόν Κομιτάτον : σελ.77, το αντίστοιχο απόσπασμα που αναφέρεται στο ζητούμενο

β. Ομάδα Ιαπώνων : σελ 86, το αντίστοιχο απόσπασμα από

« το μοναδικό νέο… μέχρι διαλύθηκε το 1908 ».

γ. Φροντιστήριο της Τραπεζούντας : σελ. 248, το αντίστοιχο απόσπασμα.

Β.1



Η απάντηση βρίσκεται στις δύο πρώτες ακέραιες παραγράφους της σελίδας 210.

Τροποποιούμε λίγο την έναρξη για να αρχίσουμε φυσιολογικά,

Κάτω από συνθήκες αδιαλλαξίας που είχαν δημιουργήσει τα αυταρχικά μέτρα του Γεωργίου με απαγόρευση ελευθεροτυπίας, διώξεις και φυλακίσεις διακεκριμένων μελών της κρητικής αντιπολίτευσης, τα πολιτικά πράγματα οδηγήθηκαν σε πλήρες αδιέξοδο και όλες οι προσπάθειες συνδιαλλαγής ναυάγησαν.

Γύρω από το Βενιζέλο συνασπίστηκαν … δυναμική αναμέτρηση με τον Πρίγκιπα.

Στο τέλος του 1904 έληξε η περίοδος της Γενικής Συνέλευσης και προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη 64 βουλευτών. … Η προκήρυξη αυτή είναι το πρώτο επίσημο επαναστατικό κείμενο, το προμήνυμα της επανάστασης του Θερίσου.







Β.2



Η απάντηση βρίσκεται στο τέλος της σελίδας 90 και στις αρχές της 91.

Το πρώτο εξάμηνο του 1911ψηφίστηκαν από τη Βουλή 53 τροποποιήσεις … και των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση Βενιζέλου ψήφισε επίσης 337 νέους νόμους , οι οποίοι … αναθεώρηση του κανονισμού της Βουλής με σκοπό να διαθέτουν οι υπουργοί περισσότερο χρόνο για κοινοβουλευτικές συζητήσεις κλπ.





Γ.1





Η Απάντηση στην πηγή αυτή βρίσκεται στην ύλη της σελίδας 160 και είναι το μοναδικό ζήτημα που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα στις εξετάσεις.

Η Σύμβαση ανταλλαγής των πληθυσμών Ελλάδας ,Τουρκίας προέβλεπε την αποζημίωση των ανταλλαξίμων προσφύγων για τις περιουσίες που εγκατέλειψαν στις πατρίδες τους ,από το κράτος υποδοχής. Το έργο της εκτίμησης της αξίας των εκατέρωθεν περιουσιών που εγκαταλείφθηκαν ,το ανέλαβε η Μικτή Επιτροπή. Για να βοηθήσει … κατά τόπους Γραφεία Ανταλλαγής Πληθυσμών.

Το έργο της εκτίμησης … Η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε να πληρώσει στους ανταλλάξιμους την προκαταβολή αυτή.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της αποζημίωσης ,χωρίς να επιβαρυνθεί πολύ ο κρατικός προυπολογισμός αποφασίστηκε η έκδοση ομολόγων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το 20% της προσωρινής αποζημίωσης δόθηκε σε μετρητά και το υπόλοιπο σε ομολογίες. Οι προσφυγικές οργανώσεις αξίωναν την πλήρη αποζημίωση όπως προέβλεπε η σύμβαση της Λωζάννης .

Η προσωρινή εκτίμηση των περιουσιών έγινε με βάση τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν στα κατά τόπους Γραφεία Ανταλλαγής … Καθορίστηκαν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία που θα αποζημιώνονταν όπως α) τα ακίνητα κάθε είδους, αστικά και αγροτικά, β) τα κινητά κάθε είδους που δεν πουλήθηκαν επί τόπου και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και γ) οι καλλιεργημένοι αγροί με τα προιόντα τους , συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων που έχασε ο ανταλλάξιμος. Ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων βρέθηκαν εκπρόθεσμοι για πολλούς και διάφορους λόγους .Είτε γιατί ήρθαν στην Ελλάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας της υποβολής ( αιχμάλωτοι, πρόσφυγες από Ρωσία , Κωνσταντινοπολίτες ) είτε γιατί δεν μπορούσαν να υποβάλουν δήλωση λόγω ασθενείας, φυλάκισης ή ανηλικιότητας.

Η προκαταβολή θα δινόταν σε εκείνους που δεν είχαν μέχρι τότε αποκατασταθεί ,με τη διευκρίνιση ότι η απλή υποτυπώδης στέγαση στους οικισμούς της ΕΑΠ ή του ελληνικού κράτους δεν θα θεωρείτο ως αποκατάσταση.

Για την οριστική εκτίμηση των εγκαταλειφθεισών περιουσιών συστάθηκαν 1.114 Πρωτοβάθμιες Επιτροπές Εκτίμησης, μία ή περισσότερες για καθεμία από τις 934 χριστιανικές κοινότητες της Τουρκίας. Τα ποικίλα προβλήματα που ανέκυψαν επέβαλαν αρχικά τη δημιουργία 52 δευτεροβαθμίων Επιτροπών, 31 στην Αθήνα και 21 στην επαρχία, και στη συνέχεια, το Μάιο του 1927 ,20 Δευτεροβάθμιων επιτροπών ( Εφετεία της Ανταλλαγής ), 8 στην Αθήνα και 12 στην επαρχία.

Με την πάροδο του χρόνου η ολοκλήρωση του έργου της εκτίμησης των περιουσιών φαινόταν όλο και πιο μακρινή. Το έργο ήταν τεράστιο και επιπλέον η όλη διαδικασία υπονομευόταν από την τουρκική πλευρά.



Δ.1



Η απάντηση βρίσκεται στη σελίδα 53 και πρέπει να δοθεί με τον ίδιο τρόπο που τίθενται οι ερωτήσεις, δηλαδή να μιλήσουμε πρώτα για τους σκοπούς μετά για την οργάνωση και τέλος για το έργο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πάμε στο σκοπό λοιπόν .

Το 1927 με αφορμή το αίτημα της Ελλάδας στην ΚΤΕ για παροχή πρόσθετου δανείου ,τέθηκε το θέμα της δημιουργίας μιας κεντρικής κρατικής τράπεζας ( όπως προσδιοριζόταν και με το Πρωτόκολλο της Γενεύης ) , η οποία θα αναλάμβανε τη διαχείριση των χρεών, την έκδοση χαρτονομίσματος και την ενιαία εφαρμογή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Οργάνωση.

Η Κυβέρνηση ανέλαβε την υποχρέωση να συγκεντρώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος όλες τις εισπράξεις και τις πληρωμές του κράτους και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Παρά τις αντιδράσεις της Εθνικής και κάτω από την πίεση ξένων συμβούλων , το Μάη του 1927 ιδρύθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος και λειτούργησε ένα χρόνο αργότερα. Το καταστατικό της Τράπεζας κατοχύρωνε την ανεξαρτησία της από την πολιτική εξουσία με διατάξεις πολύ προχωρημένες για την εποχή.

Η διοίκηση της τράπεζας ανετίθετο στο Δ.Σ. Αυτό αποτελείτο από το Διοικητή ,τον υποδιοικητή και εννέα μέλη. Τουλάχιστον τρία μέλη προέρχονταν από το βιομηχανικό κόσμο και άλλα τρία από τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Η κυβέρνηση διατηρούσε το δικαίωμα να διορίζει έναν επίτροπο στην τράπεζα Πρώτος διοικητης και υποδιοικητής διορίστηκαν οι Αλ.Διομήδης και Εμ. Τσουδερός οι οποίοι κατείχαν ως τότε τις αντίστοιχες θέσεις στην Εθνική Τράπεζα.

Έργο

Η κύρια αποστολή που ανατέθηκε στη νέα τράπεζα ήταν να εγγυάται τη μετατρεψιμότητα του νομίσματος .

Πολύ γρήγορα πέτυχε σταθερές ισοτιμίες της δραχμής με ξένα νομίσματα στηρίζοντας την έκδοση χαρτονομίσματος στα αποθέματα σε χρυσό και συνάλλαγμα. Η τράπεζα διέθετε αποκλειστικό προνόμιο έκδοσης τραπεζογραμματίων και μπορούσε να ελέγχει σύμφωνα με το καταστατικό την νομισματική κυκλοφορία και πίστη. Το καταστατικό προέβλεπε ότι το εκδοτικό προνόμιο μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί αν η τράπεζα αποτύγχανε να εξασφαλίσει τη σταθερότητα των τραπεζογραμματίων σε χρυσό.

Εξασφαλίστηκε η μετατρεψιμότητα σε χρυσό με ορισμένο ελάχιστο κάλυμμα των κυκλοφορούντων τραπεζογραμματίων.

στο 40%. Το κάλυμμα περιλάμβανε χρυσό και ξένο συνάλλαγμα που μπορούσε ελεύθερα να μετατραπεί σε χρυσό.

Η επιτυχία της νέας τράπεζας οδήγησε τα δημόσια οικονομικά σε περίοδο ευφορίας, … ,που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη το 1929.

"Nantes" - Beirut

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

IL MONASTERIO DEI CAPPUCCINI

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ, ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ,ΜΠΑΡΟΚ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ.
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΔΗΓΟ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ,ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ .
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΓΡΑΦΕ, " ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ ".
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΕΥΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΦΗΝΑΝΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑΦΟΥΝ ,ΝΑ ΤΑΡΙΧΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΑ,ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΑ.
ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΩΡΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ. ( ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ GOOGLE ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ).
ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΔΡΕΣ ( ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ), ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ,ΓΙΑΤΡΩΝ ,ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΙ .
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.


ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝ.
ΕΝΟΙΩΣΑ ΠΩΣ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑΤΟΣ - ΜΕ ΕΠΝΙΓΕ.
ΕΦΥΓΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΘΕΜΑ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.
ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ (ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ) ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.
ΟΜΩΣ ΕΞΩ Η ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ.

Dulce Pontes - Fado Português

"In Sofrimento" - Graça Morais

Eurythmics Luciano Pavarotti There Must Be An Angel (Playing With My Hea...

Eurythmics - There Must Be An Angel(Playing With My Heart)1985

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Amy McDonald - Let's Start a Band

Katie Melua - Nine Million Bicycles

Gotan Project - Santa Maria (Del Buen Ayre)

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ;

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΩΝ ,ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
 ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ,ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΞΑΝΑ.
ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΜΙΚΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΠΙΑ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ;
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ;


ΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ Ή ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΕΒΗ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ.
ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ,ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠAΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒAΘΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ .
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΥΝΑΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ,Η ΑΓΑΠΗ.
ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΙΤΕ ΖΕΙ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
 ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΛEΦΩΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ.
ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΑΠΛΩΣ ΑΓΑΠΑΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΙΑ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ,ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟ ,ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ  ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΤΡΩΤΙΚΟ " ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ".
THAT'S LIFE

Tanita Tikaram - Cathedral Song

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

The Bathers - Kelvingrove Baby

the bathers - hellespont in a storm

Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕ ή ένα παραμυθάκι που έλεγα αυτοσχεδιάζοντας και δημιουργώντας όταν η κόρη μου ήταν μικρή

Μια φορά κι ένα καιρό σε ένα μεγάλο δάσος ζούσε μια πασχαλίτσα μαζί με την οικογένειά της . Ήτανε η πασχαλίτσα η Πασχάλω. Η πασχαλίτσα αυτή είχε κάτι το ιδιαίτερο πάνω της . Ήτανε μπλε.



Μια μέρα εκεί που πετούσε μέσα στο δάσος ψάχνοντας να βρει κάτι για να φάει φύσηξε ένας πολύ δυνατός άνεμος και την παρέσυρε πάρα μα πάρα πολύ μακριά από το σπίτι της.



Όταν πια ο άνεμος σταμάτησε , η Πασχάλω κάθισε σε ένα δέντρο να ξαποστάσει . Εκεί που καθότανε λοιπόν πάνω στο δέντρο βλέπει να περνάει από κάτω ένας τζίτζικας.



Έεεε γεια σου εκεί κάτω κύριε τζίτζικα του φώναξε.

Γεια σου και σε σένα μπλε περίεργο πράγμα ,της απάντησε.

Τι μπλε περίεργο πράγμα, απάντησε η Πασχάλω, σε βλέπεις ότι είμαι μία πασχαλίτσα ;

Μα τι είναι αυτά που λες , της απάντησε. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πασχαλίτσες μπλε. Οι πασχαλίτσες είναι κόκκινες.





Και εγώ τι νομίζεις ότι είμαι τότε ; του απάντησε.

Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι φέρνεις κάπως σε πασχαλίτσα, αλλά μπλε… όχι, όχι αποκλείεται. Λοιπόν έχω να σου προτείνω κάτι.

Να σε ακούσω του απάντησε η πασχαλίτσα.

Να , έλεγα να πάμε στην κουκουβάγια που ζει εδώ παρακάτω , που είναι σοφή και τα ξέρει όλα. Αυτή θα μας πει τι ακριβώς είσαι.

Μα είμαι πασχαλίτσα σου λέω του είπε η Πασχάλω.

Καλά καλά , όλες μας τις απορίες θα μας τις λύσει η κουκουβάγια που τα ξέρει όλα. Αυτή θα μας πει τι ακριβώς είσαι. Τι να κάνει η καημένη η Πασχάλω αναγκάστηκε να συμφωνήσει.



Προχώρησαν λοιπόν μαζί όταν ξαφνικά πέσανε πάνω σε μια ακρίδα που πήγαινε προς την ίδια κατεύθυνση.

Γεια σου κυρά ακρίδα , είπε ο τζίτζικας.

Γεια σου και σε σένα κύριε τζίτζικα απάντησε και αυτή και ύστερα στράφηκε στην Πασχάλω και της είπε. Γεια σου μπλε ζουζούνι που μοιάζεις με πασχαλίτσα.

Μοιάζω ; άκου μοιάζω ! Είμαι πασχαλίτσα κυρία μου. Είμαι μια πασχαλίτσα μπλε.

Κουραφέξαλα ,απάντησε αυτή. Δεν υπάρχουν πασχαλίτσες μπλε. Τελεία και παύλα.

Αυτό θα το δούμε απάντησε η φίλη μας η Πασχάλω. Έτσι κι αλλιώς πάμε στην κουκουβάγια που είναι σοφή και αυτή θα σας λύσει τις απορίες και θα σας πει τι είμαι και τότε να σας δω τι θα πείτε.

Πολύ καλά πάμε απάντησαν ο τζίτζικας και η ακρίδα και συνέχισαν να προχωρούν όλοι μαζί προς το σπίτι της κουκουβάγιας.



Ξαφνικά εκεί που πήγαιναν συνάντησαν μια πεταλούδα.

Έλα εδώ κυρά πεταλούδα φώναξε η πασχαλίτσα. Εσύ που είσαι τόσο πολύχρωμη και ξέρεις από χρώματα σίγουρα γνωρίζεις πως εγώ είμαι μια πασχαλίτσα μπλε. Πες το στους άλλους από εδώ σε παρακαλώ γιατί με έχουνε ζαλίσει πως δεν είμαι πασχαλίτσα και πως τάχα μου οι πασχαλίτσες είναι μόνο κόκκινες.

Τώρα που το λες και εγώ την ίδια γνώμη έχω, απάντησε η πεταλούδα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι όμοιό σου και σίγουρα πάντως δεν είσαι πασχαλίτσα.

Μα τι λες τώρα ; διαμαρτυρήθηκε η Πασχάλω. Και εγώ που έλπιζα στα δικά σου τα λόγια...



Τι κάνετε εσείς εδώ ακούστηκε η φωνή μιας χρυσόμυγας που περνούσε από κει και σκέφτηκε να σταματήσει και περίεργη όπως ήταν να ρωτήσει τι γίνεται.

Να έχουμε μια διαφωνία εδώ είπε ο τζίτζικας με αυτό το μπλε πράγμα που ισχυρίζεται πως είναι πασχαλίτσα ενώ όλοι ξέρουν ότι οι πασχαλίτσες είναι κόκκινες και γι αυτό αποφασίσαμε να πάμε στην κουκουβάγια να μας λύσει την απορία και με τη σοφία της να μας δώσει λύση.

Τι λύση βρε παιδιά; είπε η πασχαλίτσα. Αφού είναι ξεκάθαρο το τι είμαι. Έτσι όπως το πάτε όμως σε λίγο θα ξεχάσω τι είμαι στ’ αλήθεια

Δεν είσαι πασχαλίτσα, δεν είσαι πασχαλίτσα, δεν είσαι πασχαλίτσα είπε η ακρίδα χτυπώντας με πείσμα τα πόδια της κάτω. Όλοι βλέπεις ότι σου το λένε . Οι πασχαλίτσες είναι κόκκινες. Πάει και τελείωσε.

Άντε πάλι. Είπε η Πασχάλω. Να δω τα μούτρα σας όταν η κουκουβάγια σας πει τι πραγματικά είμαι , είπε η πασχαλίτσα μας και συνέχισαν να προχωρούν προς το δέντρο της σοφής κουκουβάγιας.



ΜΠΡΟΥΟΥΜΜΜΜ ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ ακούστηκε ξαφνικά και μπροστά τους ξεπετάχτηκε ένα τεράστιο κατάμαυρο κοράκι.

Οι φίλοι μας , τα μικρά ζουζουνάκια κατατρόμαξαν όλα.



Χο χο χο !!! Τι ωραίο γεύμα , είπε το κοράκι . Θα σας φάω όλους. Για να δούμε τι έχουμε εδώ και τι θα φάμε σήμερα. Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ένας τζίτζικας , μια ακρίδα , μια πεταλούδα , μια χρυσόμυγα και αυτό το μπλε πράγμα. Θα φάω πλουσιοπάροχα !!!

Όχι όχι σε παρακαλούμε μη μας φας είπαν όλα τα ζουζουνάκια μαζί. Μη μας φας κύριε κόρακα σε παρακαλούμε.

Αυτό ξεχάστε το . Πεινάω πολύ και θεωρήστε ότι σας έχω φάει ήδη. Έχετε τίποτε άλλο να μου ζητήσετε ;

Ναι, εγώ έχω , ακούστηκε μια φωνή και η φίλη μας η Πασχάλω έκανε ένα βήμα μπροστά πλησιάζοντας το τεράστιο κατάμαυρο κοράκι.

Τι είναι αυτό που θέλεις μικρό περίεργο μπλε πράγμα ; Δεν ξέρω τι είσαι αλλά δείχνεις τόσο νόστιμο που θα σε φάω τελευταίο.

Το τι είμαι δε σε ενδιαφέρει , απάντησε η Πασχάλω . Το σίγουρο είναι πως μόλις με φας δε θα ζήσεις άλλο για να το χαρείς γιατί πρέπει να ξέρεις ότι είμαι μια σπάνια μπλε δηλητηριώδης πασχαλίτσα και αν με φας θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.

Χμμμ !!! είπε το κοράκι. Είμαι σίγουρος πως τα λες αυτά για να γλιτώσεις αλλά δεν πιάνουν αυτά εδώ. Ετοιμάσου να σε φάω μπλε πράγμα.

Όπως θέλεις , απάντησε η Πασχάλω, δεν μπορείς να πεις όμως πως δεν σε προειδοποίησα. Άντε φάε με λοιπόν, τι περιμένεις ;



Λες ; σκέφτηκε το κοράκι. Δε θες αυτό το παράξενο μπλε πράγμα να λέει αλήθεια και να το φάω και να πάθω τίποτα. Άσε καλύτερα. Θα φάω τους υπόλοιπους.

Εντάξει μπλε πράγμα . Δε θα σε φάω . Να ετοιμαστούν οι υπόλοιποι.

Τι λες !!! Του είπε η Πασχάλω , κάνοντας ένα βήμα μπροστά.

Σου είπα ότι είμαι μια δηλητηριώδης μπλε πασχαλίτσα που σημαίνει πως ακόμα και αν σε ακουμπήσω , πας τελείωσες , μπάι μπάι. Γι αυτό αν τολμήσεις και αγγίξεις έστω και μια κεραία από τους φίλους μου , κάηκες. Εξαφανίσου από μπροστά μας εδώ και τώρα.



Το κοράκι το σκέφτηκε από δω, το σκέφτηκε από κει και με βαριά καρδιά αποφάσισε να φύγει. Ποπό τι τραβάμε κι εμείς τα κοράκια είπε. Ούτε ένα φαγητό της προκοπής δε μπορούμε να βρούμε πια. Άει στο καλό βαρέθηκα. Έτσι είπε και πέταξε μακριά.



Το τι έγινε από τα ζουζούνια μόλις το κοράκι έφυγε δεν περιγράφεται !!! Χορεύανε και τραγουδούσαν σαν τρελλά από τη χαρά τους.

Τι να κάνουμε για να σε ευχαριστήσουμε . Ότι και να κάνουμε δεν είναι αρκετό. Χάρη σε σένα είμαστε ζωντανά είπε η ακρίδα.

Αλήθεια είπε ο τζίτζικας , στα σοβαρά το έλεγες πως έχεις δηλητήριο ;

Όχι καλέ , αποκρίθηκε η πασχαλίτσα. Έτσι το είπα στα ψέματα μήπως φοβηθεί και μας αφήσει. Και απ’ ότι φαίνεται ,το πέτυχα.

Ήσουνα όσο πειστική που το πιστέψαμε κι εμείς , πώς να μην το πιστέψει λοιπόν κα το κοράκι, είπε η πεταλούδα.

Εντάξει, εντάξει είπε η πασχαλίτσα. Ας συνεχίσουμε το δρόμο μας για τη σοφή κουκουβάγια.



Δε χρειάζεται αποκρίθηκαν τα τέσσερα ζουζούνια μαζί με μια φωνή. Αφού λες ότι είσαι μια μπλε πασχαλίτσα έτσι θα είναι είπε η χρυσόμυγα . Στο κατω κατω με το να είσαι διαφορετική μας έσωσες τη ζωή. Τρέμω και μόνο στην ιδέα του τι θα συνέβαινε αν ήσουν κόκκινη.

Εντάξει ας μην το κάνουμε θέμα, είπε η Πασχάλω, που ήταν και πολύ σεμνή.

Ζήτω οι μπλε πασχαλίτσες άρχισαν να φωνάζουν όλα τα ζουζούνια μαζί.

Τότε η ακρίδα είπε . Έχω μια ιδέα. Να κάνουμε ένα πάρτι για να ευχαριστήσουμε τη φίλη μας την πασχαλίτσα την Πασχάλω και μετά να την ξεπροβοδήσουμε όλοι μαζί και να της δείξουμε το δρόμο για να γυρίσει σπίτι της.

Έτσι κι έγινε. Στήθηκε στο δάσος προς τιμή της πασχαλίτσας ένα γλέντι τρικούβερτο . Όλοι είχαν πάρει το μάθημα που τους είχε δώσει η πασχαλίτσα. Όσο και αν την είχαν αμφισβητήσει και είχαν κοροϊδέψει το χρώμα της , αυτή με τη γενναιότητά της τους έσωσε τη ζωή. Έτσι έζησαν όλα τους τα ζουζούνια καλά κι εμείς καλύτερα.

Στο κατω-κατω για να είναι κανείς διαφορετικός κάποιος λόγος θα υπάρχει,έτσι δεν είναι ;

Oi Va Voi - Yesterday's Mistakes [3'40'']

oi va voi - refugee