Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΤΡΙΛΟΓΙΑ






Έπειτα από ταλαντεύσεις αποφάσισα να διαβάσω ένα βιβλίο του την ύπαρξη του είχα πληροφορηθεί από την τηλεοπτική του καρριέρα ως σειρά στο Fox Channel το οποίο στα ελληνικά τιτλοφορήθηκε Woodward Pines.
Πρόκειται για μια δουλειά που κυκλοφόρησε ως τριλογία , με τη διαφορά πως μόνο το πρώτο βιβλίο της σειράς θα μπορούσε να σταθεί ανεξάρτητα ενώ τα άλλα δύο θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ένα.

Αν το διαβάσει κανείς επιφανειακά έχουμε να κάνουμε με μια αμερικανιά που θυμίζει μέτριο Steven King στο Θόλο ή αν το δούμε τηλεοπτικά , μια αναβίωση τριάντα χρόνια μετά του θρυλικού Twin Peaks.


Παρά τα αδύνατα σημεία του, όπως την αυθαίρετη μεταφορά των πρωταγωνιστών σε ένα πολύ μακρινό μέλλον, το βιβλίο έχει μια φιλοσοφική αναζήτηση σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις , την προσπάθεια των ανθρώπων να επιβληθούν πάνω στους άλλους και τη μέθη της εξουσίας που οδηγεί τους ανθρώπους εις την ύβριν της αντιποίησης του Θεού.

Έχουμε λοιπόν μια μικρή πόλη της αμερικάνικης επαρχίας στην οποία οι πρωταγωνιστές ξυπνούν πάντα μετά από ένα ατύχημα το οποίο τους έχει σβήσει την προηγούμενη μνήμη. Προσπαθώντας να βρούν την άκρη του νήματος ανακαλύπτουν ότι η πόλη είναι περιτειχισμένη από ένα φράχτη ο οποίος , και εδώ τίθεται το ερώτημα, κρατάει όλους αυτούς μέσα ή κρατάει κάτι άλλο απ΄έξω;
Το ερώτημα βρίσκει απάντηση καθ'oδόν μέσα από το βιβλίο το οποίο παρότι δε διεκδικεί δάφνες λογοτεχνικότητας , διαβάζεται απνευστί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου