Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ



Ένα βιβλίο για την ιστορία του ναζισμού.
Ένα βιβλίο για όσους εξακολουθούν να έχουν ακόμα ερωτήματα πώς ο άνθρωπος μπόρεσε να φερθεί με αυτόν τον τρόπο στον συνάνθρωπό του.Και μάλιστα όταν αυτός ο άνθρωπος προέρχεται από μία φυλή που έλαμψε με τον πολιτισμό της στους τελευταίους δύο αιώνες.
Πρόκειται για τη βιογραφία του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, θεωρητικού φιλόσοφου του Ναζισμού και πρώτου συμβουλάτορα του Χίτλερ.
Η εξιστόρηση μας ξετυλίγει, πώς το κακό εγκαταστάθηκε σιγά σιγά , δηλητηριάζοντας τις καρδιές των ανθρώπων και όταν αυτοί αντιληφθήκαν την ύπαρξη του , είχε ήδη γίνει κυρίαρχη ιδεολογία.
Προσωπικά , αγνοούσα την ύπαρξη του Ρόζενμπεργκ , μέχρι που διάβασα το καλύτερο ίσως βιβλίο που έχει γράψει ο Ίρβιν Γιάλομ ,την υπόθεση Σπινόζα. Εκεί ο Ρόζενμπεργκ ,επιδιδόμενος σε ένα κυνήγι μαγισσών , καθώς έχει αναλάβει να καταστρέψει ότι βιβλίο θεωρεί αιρετικό για τον ναζισμό ,πέφτει απάνω στα πονήματα του Σπινόζα και γοητεύεται από τη σκέψη του.Μια απόδειξη πως οι πανανθρώπινες ιδέες είναι ικανές να διαπεράσουν οποιαδήποτε πανοπλία και να αγγίξουν το είναι του ανθρώπου , όσο σκληρά και αν έχει αυτή η πανοπλία, σφυρηλατηθει.
Για να επανέλθω στο αρχικό βιβλίο , να επισημάνω πως μαζί με τη βιογραφία του Ρόζενμπεργκ ,ξεδιπλώνεται και όλη η ιστορία της Γερμανίας της εποχής του μεσοπολέμου με όλες τις ίντριγκες και τις εσωτερικές διαμάχες των μελών του ναζιστικού κόμματος.
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό ιστορικό βιβλίο και ταυτόχρονα ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων που επιθυμούν να ορθώσουν το ανάστημα τους και πριν να είναι πάλι αργά να διατρανώσουν προς μια απειλή που σιγά σιγά τολμά να σηκώνει εκ νέου ανάστημα ,"ποτέ πια"!

2 σχόλια:

  1. Επείγουσα προσφορά δανείου
    Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουν δάνεια με επιτόκιο 3% για όποιον έχει ανάγκη, προσφέρουμε τα δάνεια που κυμαίνονται από € 5.000 σε € 10,5 εκατ αποπληρωτέο σε περιόδους από 1 έως 15 ετών κατ 'ανώτατο όριο.
    Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ενοποίηση χρέους, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, εμπορικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, στεγαστικά δάνεια ή στεγαστικά δάνεια. Εδώ είναι η ηλεκτρονική μου διεύθυνση: milandebrul67finance@gmail.com
    Μπορείτε να αναφέρετε το ποσό του δανείου και τη διάρκεια του δανείου.
    Αποσβέσεις, είμαστε καλά καταχωρημένοι και πιστοποιημένοι.
    Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: milandebrul67finance@gmail.com
    Για περισσότερες πληροφορίες.
    Για να διευκολύνετε το αίτημά σας, απλώς στείλτε μας email στο milandebrul67finance@gmail.com
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε άτομο πρέπει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις
    οικονομικά, είμαστε σε θέση να χρηματοδοτήσουν την ομάδα, την ευθύνη
    να πάρει ένα δάνειο από 5.000€ έως 10.000.000€ με ενδιαφέρον
    χαμηλός
    με όρους που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. προσφέρουμε
    Συνδρομή σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων:

    * Οικονομικές Ready

    * Δάνειο Ακίνητα

    * Δάνειο Επενδύσεων

    * Τα δάνεια αυτοκινήτων

    * Ενοποίηση χρέους

    * Η πιστωτική γραμμή

    * Δεύτερη υποθήκη

    * Πιστωτική Hi

    * Προσωπικά Δάνεια


    manainterfiacre@gmail.com
    manainterfiacre@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή