Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ

Κάποτε όταν δίδασκα σε δόκιμους υπαξιωματικούς στο πολεμικό ναυτικό ενώ έκανα τη θητεία μου, μου ανατέθηκε να διδάξω επί επτακόσιες ώρες ,αγγλικά  σε ένα δόκιμο ο οποίος σκόπιμα είχε χαμηλή απόδοση με σκοπό να μη συγκεντρώσει τις απαιτούμενες βαθμολογίες και έτσι σύμφωνα με τον κανονισμό να αποταχθεί από το στράτευμα. Δεν είχε άλλο τρόπο να φύγει και είχε μπουχτίσει από τη λογική του στρατού.


Μου διεμήνυσε από την αρχή πως δεν είχε καμία διάθεση ούτε να μάθει ,ούτε να περάσει την τάξη και έτσι αυτές οι επτακόσιες ώρες αναλώθηκαν σε τεράστιες συζητήσεις.
Το αγαπημένο του θέμα ήταν το ποδόσφαιρο και μάλιστα ήταν Ολυμπιακός ,οργανωμένος στη θύρα επτά.
Κάναμε πολλές συζητήσεις για τη συμπεριφορά αυτών των παιδιών σε αυτές τις οργανώσεις - θύρες ,και καθώς το δικό μου το ενδιαφέρον κοινωνιολογικά αλλά και παιδαγωγικά ήταν τεράστιο ,του έκανα πολλές ερωτήσεις και σχολιάζαμε πολλά πράγματα που μορφοποιούνταν από τη  δική του εμπειρία και τα κατανοούσα μέσα από τα δικά του βιώματα.
Ήταν πολύ υπέρ της βίαιας επίλυσης των διαφορών και του άρεσε ιδιάιτερα, όπως μου είπε να πλακώνεται με "βαζέλια " και με " Παόκια ".


Κάποια στιγμή λοιπόν τον ρώτησα τι κάνει όταν πηγαίνει σε γήπεδα που ο αντίπαλος δεν έχει οπαδούς. Πώς εκτονώνεται τότε ; Του έφερα για παράδειγμα τον Απόλλωνα Αθηνών που έχει ελάχιστους οπαδούς και τον ρώτησα ποιόν βρίσκει να πλακωθεί σε αυτήν την περίπτωση.
Μου απάντησε πως η εξέδρα χωρίζεται στους πάνω και τους κάτω και οι μεν αρχίζουν να βρίζουν τους δε, οι δε ανταπαντούν , η μία φραστική πρόκληση συνοδεύεται από μία αντίστοιχη της άλλης πλευράς ,η ανταλλαγή γονίμων απόψεων κλιμακώνεται και κάποια στιγμή αρχίζει το ξύλο.
Τότε είναι που επεμβαίνουν τα ΜΑΤ να τους χωρίσουν , και γίνεται ο χαμός. Όλοι μαζί πλακώνουν τα ΜΑΤ ... και ο αγώνας τώρα ...δικαιώνεται.


Χθες στο Σύνταγμα είδαμε κάτι αντίστοιχο. Η αστυνομία μας ,γνωρίζοντας ότι θα έπαιζε με τον Απόλλωνα , χωρίς αντίπαλο δηλαδή , έφερε δικά της παιδιά να παίξουν τους κακούς ,τους κλέφτες σαν να λέμε. Μόνο που ήταν αστυνόμοι. Και οι αστυνόμοι όμως με τη συμπεριφορά τους έγιναν κακοί ,έγιναν κλέφτες δηλαδή και κυνηγούσαν υποτίθεται τους κλέφτες που όμως στ'αλήθεια ήταν αστυνόμοι ,που όμως είχαν μεταμορφωθεί σε κακούς άρα σε κλέφτες.
Όπως καταλαβαίνετε το μπέρδεμα ήταν τεράστιο .
Έτσι λοιπόν για να ξεμπερδευτούν , είπαν στα παραφουσκωμένα καλόπαιδα που είχαν φέρει μαζί τους να συνεργαστούν όλοι μαζί (κλέφτες και αστυνόμοι άρα όλοι αστυνόμοι, άρα όλοι κλέφτες ) για το κοινό καλό, να πλακώσουν κανένα ξενέρωτο στο ξύλο μπας και καταλάβει ο κόσμος ότι οι ανατροπές δε γίνονται με αγανακτισμένους που απλώς κάθονται και μουντζώνουν και σου σπάνε τα νεύρα και επίσης να καταστήσουν σαφές ποιός κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα.
Όσο για το ότι εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, εεε ,υπάρχει καλύτερο μέρος για να πεθάνει από τον τόπο της;


Πλάκωσαν λοιπόν οι φύλακες του νόμου και της τάξης στο ξύλο ,νέους ,γέρους, γυναίκες, τυφλούς, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η δική μας αστυνομία δεν κάνει διακρίσεις και συμπεριφέρεται ίσα σε όλους.
Τελικά το παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι ( και χημικοί για τη δική μας περίπτωση ),τελείωσε αίσια αφού οι ταραξίες αγανακτισμένοι πήραν αυτό που τους άξιζε δηλαδή νέες περικοπές στα κεκτημένα τους,.(ας μην τα έτρωγαν μαζί με τον Πάγκαλο ) και μπόλικο ,μα μπόλικο ξύλο.
Οι δε μπροστάρηδες της τάξης ,αστυνομικί ,μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και να νοιώθουν υπερήφανοι γιατί χάρη σε αυτούς ,η δημοκρατία για ,άλλη μια φορά νίκησε.
Όπως λέει και ο ποιητής  ,"όμορφος κόσμος, ηθικός , αγγελικά πλασμένος ".
.Κλείνω με μία φράση από lyrics ενός παμπάλαιου δίσκου των Gennesis επί Peter Gabriel.
" I don't belong here ,cried old Tessie loud out..."

Να τους χαιρόμαστε.

Υ.γ Η πρώτη συναυλία ροκ μουσικής αφού έπεσε η χούντα ήταν οι Police στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.
Οι διοργανωτές εκμεταλλευόμενοι τη δίψα του κόσμου για μουσική έκοψαν διπλάσια εισιτήρια από τη χωρητικότητα του μικρού έτσι και αλλιώς ,γηπέδου και έγινε τεράστια φασαρία στην προσπάθεια του κόσμου να μπει μέσα.
Έπεσε το ξύλο της αρκούδας από την αστυνομία που ούτως ή άλλως δε συμπαθούσε τους μαλλιάδες που πήγαιναν σε αυτές τις εκδηλώσεις.
Μία εφημερίδα έγραψε.την άλλη μέρα. " Police μέσα, Police έξω και στη μέση ,ο κόσμος.  Πως να μη φας ξύλο ;

1 σχόλιο:

  1. Με πολύ απλά λόγια οι αστυνομικοί πρέπει να συνηδητοποιήσουν ότι προστατεύουν τον κάθε πολίτη και όχι να κάνουν έφοδο στο Μοναστηράκι ρίχνοντας χημικά στον κόσμο που τρώωει. Το θέμα είναι όμως το ότι τα περισσότερα είναι στημένα από το ίδιο το κράτος μας(και ίσως όχι μόνο από το δικό μας)
    http://www.youtube.com/watch?v=b_j0cIIboGA&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή