Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Συγκεκριμένα στο θέμα του ορισμού του Μαυρομιχάλη,
Όταν το βιβλίο λέει ότι το κόμμα του δε διέφερε από το Ραλλικό δε σημαίνει ότι όταν σας ζητάνε το ένα θα γράφετε δύο στην τιμή του ενός.
Οι καθηγητές που λένε κάτι αντίστοιχο απλώς φανερώνουν σπηλαιώδη άγνοια επί της ιστορίας είτε ως αντικειμένου, είτε ως εξεταζόμενου μαθήματος ,διότι:
1. Ο Ράλλης ανήκει στα παλαιά κόμματα ,αυτά που παίρνουν 211 έδρες, ενώ ο Μαυρομιχάλης ανήκει στους εκσυγχρονιστές .(άλλωστε θέση του κόμματος του ήταν η Ανόρθωση που δεν πέτυχε ο Βενιζέλος. Δε θυμάμαι να λέει πουθενά ότι και ο Ράλλης ζητούσε Ανόρθωση).
2. Ο Ράλλης είναι ο καθαιρεθείς πρωθυπουργός απο τους κινηματίες στο Γουδί ,(ή Γουδή επί το σωστότερον) ενώ ο Μαυρομιχάλης είναι αυτός που του ανατίθεται η πρωθυπουργία κάτι το οποίο οι οπαδοί του προβάλουν ως προτέρημά του..
3. Ο Ράλλης ήταν υπέρμαχος της βασιλείας ενώ ο Μαυρομιχάλης δείχνει κριτική διάθεση.
4.Προκύπτει από τις μονάδες..Όταν σου δίνουν έναν ορισμό που παίρνει 5 μονάδες, δε ζητάνε μία ολόκληρη σελιδα για απάντηση.

Όταν λοιπόν το βιβλίο λέει ότι το κόμμα του Μαυρομιχάλη δε διέφερε από το Ραλλικό εννοεί σε αδιαλλαξία και αντιπολιτευτικό μένος.

Aφιερωμένο στους δάσκαλους που δε διαβάζουν το αντικείμενό τους. Ειναι γνωστό και ως No guru ,no method, no teacher.

Άντε και καλό φινάλε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου