Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η "ΣΥΝ-ΕΥΘΥΝΗ"

Το ακούσαμε κι αυτό.
Το βράδυ των εκλογών ,γνωστός ευτραφής (βλ. χοντρός σε όλα του ) κύριος της πολιτικής από αυτούς που λυμαίνονται τη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια, μέσα σε ένα χείμαρρο δηλώσεων από όπου συνήθως δε βγάζεις καμία άκρη ,μας σέρβιρε και την άρτι γλωσσοπλασθείσα από τον  ίδιο λέξη, συνευθύνη.


Έπρεπε πάντως να το περιμένουμε γιατί το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί (και από το οποίο πάντως δεν προέρχεται ,γιατί κάποτε χωρίς να έχει εκλεγεί ,του ανετέθη υπουργείο ), διακρινόταν ανέκαθεν για τους γλωσσικούς ακροβατισμούς
Για παράδειγμα, κάποτε υπό του εορτάζοντος την τριακοστήν Νοεμβρίου ,ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του ,είχε μετονομαστεί , αναδόμηση.
 Ο ίδιος δε , ο προαναφερθείς, επιτιθέμενος στο Λεωνίδα Κύρκο και το ΚΚΕ εσωτερικού ,είχε αποκαλέσει το κόμμα αυτό ελίτες ,παραπέμποντας περισσότερο στη γνωστή μάρκα φρυγανιών παρά στον ελιτισμό που μάλλον εννοούσε.
Του άρεσε λοιπόν του ευτραφούς αυτού κυρίου ,η λέξη αυτή και τη χρησιμοποίησε και την ξαναχρησιμοποίησε αποσκοπώντας παράλληλα φυσικά και στο ...δια ταύτα. Στη συνέχεια δηλαδή αυτού που είχε πεί ο άλλος χοντρός ,εκείνος ο εγγονός εκείνου του δικτάτορα που είχε διατάξει να μακρύνουν οι φούστες των γυναικών.


Μαζί τα φάγαμε λοιπόν αγαπητοί κύριοι και προφανώς γι αυτό σας ξαναβγάλαμε ,επειδή μας άρεσε που μας κάνατε κοινωνούς σε αυτή τη μάσα και θέλουμε να συνεχιστεί αυτό το όνειρο.
Μόνο που κάθε φορά που σας βλέπω είσαστε όλο και πιο διεσταλμένοι (ο άλλος ο μπλε συνάδελφος σας, που σας παρέδωσε την εξουσία προ τριετίας κοντεύει να γίνει διπλάσιος από την κατανάλωση του αποθεματικού που έβαλε στην πάντα για τα γεράματά του), ενώ εγώ άνοιξα κι άλλη τρύπα στη ζώνη μου και μάλιστα ο τσαγκάρης που μου την έκανε ,μου τη χρέωσε.
Συν-ευθύνη λοιπόν. Παίρνουμε δηλαδή μία πρόθεση και την κοτσάρουμε στη λέξη της αρεσκείας μας.
Προφανώς θα μας προκύψει και ανα-ευθύνη και δια-ευθύνη και μετα-ευθύνη και ότι άλλο τραβάει η όρεξη όσων πιστεύουν ότι βάσει του αξιώματος τους μπορούν να κακοποιούν ,εκτός από τον ελληνικό λαό και την ελληνική γλώσσα.


Και ας μην ισχυριστεί κάποιος ότι ο εν λόγω κύριος μιλάει  καλά ,έχει λέγειν κοινώς, γιατί θα καταραστώ το παιδί του να του πέσει στις πανελλήνιες κείμενο του και να πρέπει να το κάνει περίληψη.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες ανεπάρκειες και τα μεγαλύτερα ψεύδη κρύβονται πίσω από επιμελώς συνεστραμμένους κοχλίες της γλώσσας σερβιρισμένους από χείλη που επαγγέλονται τη φροντίδα του λαού και την ευημερία του.
Την πήρατε λοιπόν τη συνευθύνη από τον ελληνικό λαό κύριοι και μένει να δούμε πόσο σύντομα θα αποβάλετε το διαλακτικό σας προσωπείο για να μας οδηγήσετε σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση.
Σε μας το μόνο που μένει, είναι να κερδίσουμε τη Γεμανία στο ποδόσφαιρο , για να έχουμε κάτι cheap thrill να χαρούμε λιγάκι και να κάνουμε αυτούς τους Τεύτονες να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα ,γεννήθηκε από υπεύθυνα χείλη μια λέξη που τους αφορά άμεσα...
Η συνευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου