Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

Ξεκινάω κάπως ανορθόδοξα ,με μια φωτογραφία ενός πρωτοελλαδικού οικισμού.
Φαντάζεστε αυτό το εύρημα σε άλλη χώρα ,τι τιμές θα απολάμβανε;
Εδώ όμως είμαστε Έλλάδα και το μόνο μας μέλημα είναι να αποδείξουμε πως το γονίδιο μας προέρχεται  express  από την περίοδο του Περικλή.Δείτε παρακάτω πως το απαξιώνουμε.

Κατ' αρχάς υπάρχει αυτό το μεγαθήριο σε απόσταση αναπνοής


Συνεχίζοντας λοιπόν παραθέτω την επόμενη φωτογραφία που δείχνει ότι μέσα στο χώρο του οικισμού ,ένας έμπορος έχει αποθηκεύσει ,δομικά υλικά.
Θα μου πείτε ,μπορεί να ετοιμάζεται να κτίσει το νέο Παρθενώνα. Συμφωνώ ,αλλά μέχρι τότε τι γίνεται;
Επί πλέον θα ήθελα να τονίσω ότι δεν αρκεί να δηλώνουμε έλληνες αλλά καλό θα ήταν και σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύαμε ότι κάτι έχει μείνει στο DNA μας από αυτή την υπόθεση.(όχι ότι θα άλλαζε και τίποτε στο παρών χάλι).

Τα μπάζα διακρίνονται στο βάθος ,μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο , ο οποίος σημειωτέον βρίσκεται στην οδό Βουλιαγμένης στο ύψος της Ηλιούπολης δεξιά όπως κατεβαίνουμε προς Φάληρο.

Κατά βάθος λοιπόν έχουμε να πολεμήσουμε τη δική μας βαρβαρότητα και τη δική μας έλλειψη καλαισθησίας ,όταν ανεχόμαστε να γκρεμίζονται υπέροχα νεοκλασικά κτίρια του μεσοπολέμου και στη θέση τους να αναγείρονται πολυώροφα τέρατα.Μικρή λεπτομέρεια :(τα είχαν φτιάξει γερμανοί ,οπότε ,καλά τους κάναμε).
Και σίγουρα μετά δεν αποτελεί δικαιολογία να φορτώσουμε όλα τα κακώς πεπραχθέντα στον καραμανλισμό (που όντως κατέστρεψε την Αθήνα ) γιατί και οι διάδοχοι του αλλά και οι αντίπαλοί του , το ίδιο ακριβώς έκαναν.

Η φωτογραφία ,αδιάψευστος μάρτυρας της αδιαφορίας μας αλλά και της κακογουστιάς μας.
Κατά τα άλλα ,έλληνας δε γίνεσαι, γεννιέσαι. Οι υπεύθυνοι αυτού του κράτους ,τι γεννήθηκαν άραγε;

Κλείνω εδώ κάνοντας μια επίκληση για επαναπροσδιορισμό του τι είμαστε ,πόσο συνδεδεμένοι μπορούμε να είμαστε με ανθρώπους που αναπνέουμε τον ίδιο αέρα,  που μας λούζει το ίδιο φως ,που μας βρέχει μια κοινή θάλασσα και που στο φινάλε ότι πολιτισμό και αν δημιουργήσαμε, τον φτιάξαμε σε μια αλληλεπίδραση με τους συνανθρώπους μας που έτυχε να γεννηθούν λίγο πιο δίπλα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου