Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ελάχιστες είναι οι χώρες που έχουν επηρεάσει τόσο πολύ την παγκόσμια σύγρονη ιστορία όσο η Γερμανία.
Μια χώρα που ουσιαστικά δημιούργησε δύο παγκόσμιους πολέμους και μια γενοκτονία μέσα στον αιώνα που πέρασε και ταυτόχρονα μια χώρα με τεράστιες ενοχές για το πρόσφατο παρελθόν της και με μια προσπάθεια να το σβήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται από πάνω της.
Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία βγήκε ηττημένη και από τους δύο πολέμους κατάφερε να δημιουργήσει σύντομα μετά ένα οικονομικό θαύμα και όλοι να μιλάνε για την υπεροχή και την αξιοπιστία της Γερμανίας σε μηχανές, σε προγράμματα διοίκησης, σε τράπεζες ακόμη και στο ίδιο το νόμισμά της (πάντα μιλώντας για την προ ευρώ εποχή)
Από την άλλη ,η δική μας χώρα η Ελλάδα και στους δύο πολέμους ,τάχθηκε ενάντια στη Γερμανία και κατάφερε να τερματίσει τους πολέμους από τη μεριά των νικητών.
Πλήρωσε βαρύ φόρο σε αίμα , αλλά όλοι εμείς , οι νεότερες γενιές είχαμε να περηφανευόμαστε για τους παπούδες μας και τους πατεράδες μας που πολέμησαν εναντίον των Γερμανών και ό,τι αυτοί τότε πρέσβευαν.
Την δε κυβέρνηση που συνεργάστηκε μαζί τους και οδήγησε τον ελληνικό λαό στο λιμό του 1941 τη στιγματίσαμε ως κυβέρνηση προδοτών και το όνομα του πρωθυπουργού Τσολάκογλου έμεινε ως συνώνυμο της εθνικής προδοσίας.
Παράλληλα, μετά τον πόλεμο ,καραβάνια ελλήνων, δουλεύοντας ως φτηνά εργατικά χέρια βοήθησαν τη Γερμανία να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ο οικονομικός κολοσσός που είναι σήμερα.Ταυτόχρονα καταναλώναμε και καταναλώνουμε κάθε γερμανικό προιόν ταυτίζοντας το με την έννοια αξιοπιστία και την έννοια ποιότητα..Είμαστε δε πολύ περήφανοι όταν επιδεικνύουμε τις Μερσεντές μας ,τα Άουντι μας,τα Γκολφάκια μας και πάει λέγοντας...
Σήμερα όμως σαν να μη συνέβη τίποτε από όλα αυτά στο παρελθόν ,παραδινόμαστε χωρίς φανερό λόγο στους γερμανούς και μοιάζουμε να διαγράφουμε την οποιαδήποτε ιστορική μνήμη και υπερηφάνεια, ταυτόχρονα με ότι αυτοί μας χρωστούν από τις προηγούμενες λεηλασίες τους στην ελληνική γη.
Κάποτε όσοι νέοι αντιτάσσονταν στο καθεστώς της γερμανικής κατοχής και συλλαμβάνονταν, εκτελούνταν ,τώρα απλώς ύστερα βέβαια από γερμανική παρέμβαση πάλι,τους κατεβάζουμε το μισθό στα 485 ευρώ και τους αφήνουμε να πεθάνουν σιγά σιγά και μόνοι τους.
Τότε οι ανάπηροι και οι χρήζοντες κοινωνικής βοηθείας φορτώνονταν στα τρένα και κατέληγαν στο Άουσβιτς , στην Τρέμπλινκα και στο Νταχάου. Τώρα απλώς τους καταργούμε κάθε προνοιακό επίδομα και φτιάχνουμε το νέο Καιάδα για να τους ρίξουμε μέσα.
Τά χρόνια εκείνα όποιος συνεργαζόταν έστω και για ανθρωπιστικούς λόγους με τον κατακτητή στιγματιζόταν ανεπανόρθωτα και πολλές φορές το πλήρωνε και με τη ζωή του ,ενώ σήμερα οι δικτατορίσκοι που μας κυβερνούν αποφασίζουν να φέρουν επιθεωρητές της εφορίας από τη Γεμανία για να αποτελειώσουν το έργο της υφαρπαγής της ελληνικής περιουσίας που ξεκίνησαν να κάνουν πριν απο εξήντα χρόνια και απ'ότι φαίνεται ποτέ δεν εγκατέλλειψαν ως ιδέα.
Ο κατάλογος των συγκρίσεων είναι ατελείωτος και λυπηρός.
Έχουμε παραδοθεί άνευ όρων σε αυτούς που εξήντα χρόνια πριν είχαν εκπλαγεί με την ανδρεία μας, την αυτοθυσία μας και τον αλτρουισμό μας και μας το είχαν αναγνωρίσει.
Ας ξυπνήσουμε πριν να είναι αργά και ας αποτινάξουμε αυτήν τη μη εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία όχι μόνο μας παραδίδει στις ορέξεις των ξένων τραπεζών αλλά υπακούει και στις εντολές τους για μη διενέργεια εκλογών ακυρώνοντας κάθε κατάκτηση έχει πετύχει αυτός ο λαός τα τελευταία εκατό χρόνια.
Ας διώξουμε επιτέλους αυτά τα μιάσματα της οικογενειοκρατίας και του δικομματισμού και ας απαλλαγούμε απο το σύνδρομο της αχρηστης ερώτησης "και ποιον να ψηφίσω;"
Ας δώσουμε ότι αξίζει και στα κόμματα που μονοπωλούν το δήθεν ενδιαφέρον για το λαό και τα δικαιώματα του και το μόνο που κάνουν έμπρακτα είναι να διοργανώνουν πορείες από τον παράλληλο δρόμο που ακολουθεί η οποιαδήποτε άλλη πορεία.
Τέλος να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και ο Χίτλερ που δημιούργησε αυτή τη λαίλαπα του β' παγκοσμίου πολέμου με τους "ζωτικούς του χώρους" και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ,είχε τουλάχιστον εκλεγεί νόμιμα και συνταγματικά από το λαό του.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου